5 uker siden parring

14.04.2018 20:54

Nå er Lotta ca 5 uker drektig. Mye har skjedd siste uken. Matlysten har kommet delvis tilbake. Hun orker ikke mye i hvert måltid, men hun spiser i hvert fall. Så hun får flere små måltider per dag, og en del snacks mellom måltidene. Hun har fått tilbake lekelysten, men syns at det ikke er superstas med lange turer lenger, så vi nøyer oss med kortere turer ute. Magen har økt litt i omfang, men engelsk springer spaniel er vanligvis ganske stramme i buken, så denne økningen syns kun når hun ligger helt avslappet i sideleie.  

Og vi har vært til ultralyd. 

Den viste at hun i alle høyeste grad er drektig, og at der var mange små valper inni henne. Det var ikke mulig å telle, for de små blærene - fosterblærene - lå så tett. Så det er høy sannsynlighet for at det kommer mange valper. 

Ved fem ukers drektighet har valpene blitt 3,5 cm lange. I løpet av denne uken formes øyenlokkene, og anlegg for værhårene på overleppe og over øynene dannes. Ørelappene vokser slik at den nesten dekker over øreinngangen. Fem par dievorter, samt de ytre kjønnsorganene begynner å utvikles. I denne uken vil fosteres labber begynne å forme det som senere skal bli tredeputer og tær. Cirka ved dag 33 lukkes gommene, så etter denne datoen kan ikke leppespalte lengre oppstå. Nå er den perioden som innebærer mest risiko, der kjemikalier og andre stoffer kan skade forsterest, over. Nå begynner utviklingen av tarmsystemet, som på dette stadiet forsatt er i navlestrengen. 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com