6 uker siden parring

22.04.2018 00:01

Søndag 22.4 er det 6 uker siden parring. Mye skjer den 6.uken: 


Ørelappene og øyelokkene vokser og dekker i slutten av uken øreganger og øyner. Øynene er lukket. De ytre kjønnsorganene begynner å forandre seg i retning av hann og hun kjønnsorganer. I begynnelsen av uken skilles tærne helt, og i slutten av uken vil klørne bli dannet. Værhår begynner å vokse ut av anleggene som ble dannet uken før. Tarmsystemet forlater navlestrengen og begynner seg i den endelige plasseringen i bukhulen. Hos tisper ses svak rosafarging av dievorter, og avhengig av antall valper i livmoren vil buken begynne å tilta i omfang.  Rundt dag 40 etter parring er valpene ca 6,5 cm. 

Denne uka har Lotta fått tilbake lysten på mat, men hun sliter ennå litt med å spise mer enn bare litt i hvert måltid. Der er Nova gull verdt - hun er ekstremt glad i mat og "presser" Lotta til å spise ved å stå ved siden av henne under måltidene og håpe at hun kan få ta over maten. Og da spiser Lotta - for ingen andre skal få maten hennes, uansett om hun selv vil ha den eller ikke  :) 

Og så har hun begynt å øke i bukomfang, og orker ikke så mye fysisk lenger. Er litt bedagelig for tiden. Og har litt kort lunte for tull fra unghundene, så de holder respektfullt avstand. 
Og så er hun litt døv når hun mener hun ikke trenger å høre etter. Noe som er uvanlig for Lotta. Men er man gravid, så er man gravid. 
Tall angir antall dager etter parring. 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com