Da er vi i gang igjen

19.01.2016 00:27

Da er vi i gang igjen. Jeg og Lotta. Med lydighetstrening.

Jeg trengte et skikkelig spark bak, siden hverdagen er og blir hektisk er det altfor lett å skyve ting fremover. Og jeg kjente at NUH er det på tide å komme i gang igjen.
Så jeg sendte en melding til Sissel, i Sportshunder, og tryglet om plass på et egnet kurs som jeg kunne greie å presse inn i timeplanen min. Og snill som hun er, fikk jeg plass på grunnferdighets-kurset som startet allerede dagen etter at jeg sendte meldingen til henne. Og dermed var vi i gang. Første trening var mandag for en uke siden.

 

Kontakten er på plass, mellom meg og Lotta. Det er ikke et "tema" egentlig - engang. Men vi må trene på selve ferdighetene. Så vi startet med kassa igjen. Og utgangsstilling. Som vi ikke har trent på siden ca juni i fjor...

Siste uka har jeg greidd å presse inn to økter hjemme, med trening på kassa, og utgangsstilling. Lotta plukka det raskt opp igjen, men av en eller annen grunn fikk jeg henne ikke til å sette rumpa inn på rett plass - BAKOVER - bak meg. Men istedet satte hun seg litt på skrå- utover.
Derfor er det greit å ha en som ser på mens man trener og som ser hvordan det hele ser ut utenfra. Som kan komme med konstruktiv kritikk og sette fingeren på akkurat hva som er problemer og hva som må endres.

Så i dag var det på tide med kurskveld nr 2. Etter å ha levert datterbarn på taekwondotrening - en time før treningen hennes - men hun kan jo lese og gjøre lekser osv mens hun venter, kjørte jeg til Havstein, og fikk trent hund, dvs Lotta. Og med konstruktive tilbakemeldinger fra Gunnhild og Sissel kom jeg meg et skritt videre i kveld. Jeg har rett og slett ikke krevd NOK fra Lotta - hun får litt for godt betalt for litt for slurvete innsats. Det er det herved slutt på. Og ved å høyne kriteriene og kreve litt mer innsats fra Lotta, fikk vi utgangsstillingen på plass. Hun forstår hva hun skal gjøre. Men hvorfor gjøre det ordentlig når hun får betaling for å gjøre det halvveis.... smarte hunden!!

Og en time med hundetrening fløy avgårde som en vind. Kjempemorsomt. Og veldig motiverende mtp videre trening.

Etter treningen kjørte jeg og hentet datterbarn, kjørte henne og Lotta hjem før jeg ilte videre på min ferd til styremøte i en hundeorganisasjon.  ;) Fint å ha en hobby som man lar seg engasjere maks av!  :)

 

En av de andre veldig søte kursdeltakeren:

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com