Kennel Vidsyn, avls-filosofi

28.01.2017 23:01

Gjennom årene har vi hatt flere ulike raser. Og raser er ulike, så vel som individer innen samme rase.
Vi kommer nok aldri til å drive et stort og veldig aktivt oppdrett. Jeg har den holdningen at når jeg har en hund som har mange gode kvaliteter som kan tilføre rasen den hører til, noe, DA bør jeg vurdere å sette et kull på den hunden. Og siden jeg er kritisk anlagt, også til egne hunder, kan det gå tid mellom eventuelle kull.

  • Helse er en viktig faktor å ta med i avl. Innenfor helsebegrepet ligger også en funksjonell anatomi, som reduserer risikoen for slitasjeskader og redusert livskvalitet.
  • Godt gemytt, fravær av redsler, og høy sosialitet.
  • Gode bruksegenskaper der arbeidsvilje, lekelyst og høy energi er nøkkelord.

Så hundene som brukes i avl vil være helsetestet etter raseklubbens anbefalinger (som er et minimum), har kjent mental status gjennom MH, ev annen mentaltest. Og vist gjennom sitt daglige liv sammen med familien min, og vår hverdag,  gjennom minimun 3 år, å være sosiale uten frykt eller aggresjon ovenfor mennesker. Hundene våre brukes som familiehunder, turkompiser, de brukes innenfor nesearbeid, lydighet, agility og rallylydighet. Hva som er hovedfokus vil variere mellom hunde-individene. Men uansett bruksområde skal de fungere i dagliglivet, være vennlige, omgjengelige og enkle å håndtere.

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com