Kenneltreff Silogården oktober 2017

23.10.2017 21:48

I helgen har jeg, Nova og Lotta vært på kenneltreff i Sverige. Hos Novas oppdretter Kennel Silogården. Noen syns sikkert det er rart at jeg orker å kjøre 75,5 mil tur-retur for et hundtreff. Der er tre gode grunner til at jeg syns dette er vikitg å prioritere. 

For det første har jeg en oppdretter som kan veldig mye om rasen og som er langt over gjennomsnittet engasjert i valpekjøperne sine. På en positiv og konstruktiv måte som ikke er "dominerende" eller "invaderende". Men 100 % POSITIV. 'For det andre får jeg sett en del av kullsøsken til Nova og hvordan de utvikler seg. 
For det tredje får jeg truffet andre som har kjøpt hunder fra samme kennel og får et innblikk i de hundene og hvordan de er og hva de holder på med av ulike aktiviteter. 

 

Så fredag pakket jeg med meg masse smellerutstyr, Nova og Lotta og kjørte 75,5 mil. Og jeg ble ikke skuffet. 

Nova viste seg  være blandt de "mindre" (fysisk) av søskenflokken som var der, 3 kullsøstre og en kullbror. Og hun var av de rolige i flokken. Jeg mistenker at den "roligheten" skyldes at hun var litt dempet av alt det nye og hele situasjonen. (spesielt  en episode etter at jeg kom hjem igjen, som tyder på DET.) To av søstrene; Ninja og Nanya, var under kenneltreffet mye mer temperamentfulle og heftige av seg enn Nova, og de var større fysisk. Nå har jeg trent veldig mye FOKUS, ro og selvkontroll med Nova, så jeg velger å tro at en del skyldes det (i tillegg til at hun dempet seg selv pga helt ny setting og helt ny situasjon og MANGE "nye" hunder rundt seg). Broren hennes Nixxon, var også ganske samlet og rolig av seg (og vakker!!), og jeg og oppdretter har ganske likt syn på hundeoppdragelse og hundetrening.

 Lotta er nok mest lik Nosa. Og Nosa var en veldig søt hund, med supergod kontakt med sin unge herskerinne på rundt 14 år. De to viste under smellertrening at det å være ung hundefører slett ikke er negativt, tvert imot :) Med regelmessig trening fremover kan de to komme veldig langt :) Så jeg gleder meg til å følge dem. 


Vi fikk også truffet en del halvsøsken, og andre fra andre kull. Og jeg sitter igjen med inntrykket av at råmaterialet til alle disse hundene er veldig bra, og så preges de alle av de eiere som de får, på godt og mindre godt. 

Jeg er uansett veldig fornøyd med inntrykket jeg har fått av kullet til Nova, og den utvikling de har hatt. De er energiske hunder, med mye drift, og de er lett-trente, sosiale og med humør. Og jeg er ekstremt fornøyd med Nova.
Lotta var med som demohund i smeller i helga - på kenneltreffet holdt jeg kurs i smeller. Lotta leverte som alltid og sjarmerte hele gjengen. Ittno er vanskelig når det gjelder nesearbeid, ifølge Lotta  :) Superhunden!  :) 
Navn på hund står under hvert bilde. 


Jojo, Novas halvsøster. 


Nanya, NOvas helsøster. 

Nova

Nova, Nosa og Nanya, kullsøstre. 

Ninja, kullsøster. 

Nixxon, kullbror. 

Eda, halvsøster til Novas mor Fanny. 

Nixxon, kullbror. 

Nosa, kullsøster. 


Og jeg opplevde fordelen med å ha en førerorientert kveggjeter som kun vil tekkes mor: Da Lotta ikke ville komme inn med ballen jeg hadde kasta sa jeg til Nova: "Hent Lotta!" Og det gjorde hun  :D Hun løp ut og gjetet Lotta inn til meg med kroppen sin - tvang Lotta inn så og si. Lotta hadde ikke annet valg enn å komme inn til mor, med Nova som pressa henne steg for steg inn dit jeg ville ha henne  :D 
 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com