Kurshelg ved NMBU

25.02.2019 16:38

Helgen som var tilbrakte jeg ved NMBU på Ås og kurs i teoretisk og anvendt læringsteori. Nova ble med som turkompis. Kurset er en del av en kursserie mot godkjenning som adferdsterapeut på hund, katt, hest. 
Lørdagen startet vi kl 10 og holdt på til kl 19. Foreleser hele helgen var Anne McBride. Og jeg var fornøyd med forelesningene på lørdagen, som kort sagt oppsummerte en del læringsteoretiske begreper på en veldig systematisk og fin måte. 

Søndagen ble dessverre en skuffelse. Hele dagen var satt av til forelesninger om de ulike læringsmåter, sett med læringsteoretiske øyne. Og mulig jeg og to av mine venninner som også deltar på kursserien kan mer enn gjennomsnittet, men vi opplevde at til å skulle være universitetsnivå, var innholdet skuffende "elementært og overflatisk". Vi hadde alle tre sett frem til en mer dyptgående analyse av læring, trening og adferd enn det som ble servert. Vi er også alle tre høyt utdannede, vant til akademisk og analytisk tenkemåte "blottet" for moral i sine ANALYSER (som altså slett ikke betyr at vi ikke har sterke meninger om og har - moralbegreper og etikk i hundetrening, men vi skiller FAGENE fra hverandre, og teori fra praksis ift selve de faglige diskusjoner om begreper og definisjoner) , og når foreleser blir mer opptatt av å "forkynne" en spesiell retning innen hundetrening, istedetfor å analysere og diskutere - med bakgrunnn i definisjoner -  hvordan man ubevisst og bevisst i all trening benytter de ulike begrepene, ble dagen ikke spesielt givende. Se for deg at du har meldt deg på et universitetskurs om verdens store religioner, og foreleser stort sett bruker tiden til å prøver å omvende studentene til SIN religiøse overbevisning. Istedetfor å gå i dybden i de ulike elementene i de ulike religionene.... 

Om to uker går andre helgen med undervisning i dette kurset, og jeg håper at det den helgen undervises på det universitetsnivå jeg forventer at slike kurs er på. 

—————

Tilbake