Lettrent frøken :)

25.10.2017 21:56

Vi er nå i gang med smellertrening for Nova. Og hun tar ting lett. I går trente vi igjen, og banesøket sitter nå ganske bra. Dvs - vi trener ennå bare på EN bane, men jeg ser at det nå er på tide å utvide med flere baner. Og vi har startet med kassesøket. 

Med Nova hoppa jeg over "te-fasen" og gikk rett på lær. Det fungerer som bare juling. Hun frysmarkerer på kasse allerede, etter EN treningsøkt, for hun forstår utrolig raskt hva jeg ønsker av henne. Og jeg sørger for å belønne rikelig når hun gjør som jeg ønsker. Så gårsdagens trening ble omtrent som følger: 

Økt1: på bane. Smeller i boks nr 3. Hun får smeller, går ut, søker metodisk og slår på 3.boks og blir stående der. Vi gjentar masse belønning på samme posisjon. Jeg leker litt med henne, og deretter ny runde med duplikatet samme sted. 

 

Økt2: Først på bane. Jeg hadde da flyttet duplikatet. Ittno problem og Nova slår idet hun går over, går tilbake og stiller seg ved rett boks. MASSE belønning. 
Deretter hadde jeg lagt opp til å trigge interesse for kasse: I kassen lå lærbit, hun fikk masse godbiter for å snuse på kassa. Vi gjentok belønningeprosedyren noen ganger før hun måtte ut i bilen igjen. 

 

Økt3: Et raskt søk på bane. Deretter søk på tre kasser med duplikat i ene. Hun søkte seg gjennom alle tre og stoppe på riktig kasse. Det ble julaften og 17.mai og bursdag, masse godbiter og en skikkelig premie i form av tørket kjøttstrimmel, som hun fikk bære med seg ut i bilen. 
 

Økt4: Nytt kassesøk, denne gang på 6 kasser, med duplikat i ene. Og hun husket godt belønningen fra forrige runde, så hun snuste seg raskt gjennom alle og stoppe og FRYSMARKERTE på rett kasse  :) Flinke bisken! Det vanket et saftig kaninøre og ut i bil :)

Oppsummert: Superbra trening. Nova er en superhund :) Jeg gleder meg som en unge til fortsettelsen med denne frøkna :)

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com