Salmonella, my ass....

25.06.2018 21:31

Livet er ikke strømlinjeformet. Det går i rykk og napp. I svinger og utforbakker. 
Da jeg tok Lotta med til veterinær pga jurbetennelse og tok prøver av melken, regnet jeg med å få et prøvesvar som sa: "E.coli", ev "streptokokker", ev "stafylokkokker". 
Det jeg slett ikke regnet med var "salmonella". Meldingspliktig. 

Og i dag fikk jeg tlf fra mattilsynet. Salmonella, sjelden variant. Så jeg har fått pålagt hele dyreholdet mitt strenge restriksjoner. Det er ikke noe man tuller med. Jeg er opptatt av folkehelse. 

Jeg får ikke levere valpene mine før de har avlagt 3 negative prøver på salmonella. Og prøvene skal være avlagt med to ukers mellomrom. Og jeg må teste alle 9 hunder jeg har i min husholdning. Vi får ikke delta på utstillinger. kurs eller fellestreninger før de har testet negativt på 3 prøver. Sommeren ble plutselig avlyst. I hvert fall den sommeren jeg hadde planlagt. 
Istedet blir det sommer i heimen. Med 6 valper 8 uker pluss. Og tre voksne hunder. Som alle skal trenes  :) 

Jeg kan håndtere det. Fordi jeg har valpekjøpere som har gitt full støtte. Så da har jeg et mål: Å trene de små til så velfungerende individer som overhodet mulig.  Jeg har flere hjelpere - venner - familie - og valpekjøpere -som kommer for å hjelpe til. Så jeg er priveligert. 

Dette kunne ha rammet hvem som helst. Det ble meg.  
Helse tuller man ikke med. Spesielt ikke folkehelse. 

Valpene og de voksne er friske, har ingen diare, eller andre symptomer. Men å være bærer av en potensiell helsefarlig mikrobe skal heller ikke tas lett på. Så derfor blir det som det blir. Restriksjoner og testing. 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com