Super-Lotta holder koken :)

12.04.2016 19:09

Lotta er nå 1 år og 7 mnd gammel, og er midtvegs i sin andre løpetid. Det går helt smertefritt. Hun snuser litt mer på bakken når vi er ute, og blir litt raskere sliten enn ellers, men utover det merker jeg lite til løpetiden.
Denne uken har vi alledere hatt to kjempefine treningsdager. Og Lotta leverer :) Hele tiden. Mulig noen syns jeg er kvalmt fornøyd med dette dyret. Men det er vanskelig å ikke være annet enn kjempefornøyd, i en slik grad at man hele tiden kjenner på hvor deilig det er å ha en "Perfekt hund", når Lotta er en så god match med meg som hun er. Legg til at hun ikke har noen problemområder, ingen "problemadferd", ingen "issues", ikke stress, og er frisk fysisk; Da kan det ikke oppleves som annet en perfekt :)

Så i går var vi ute på årets andre joggetur, etter at jeg har vært fysisk satt ut av spill i over en mnd pga en knallhard influensa med ettersykdom.

Jeg hadde tenkt at Lotta skulle få trekke, som Sara alltid har gjort (og Sara er den hunden jeg har hatt som det har vært morsomst å løpe rundt i skog og mark med, for hun elsket løpingen for løpingens egen del). Men Lotta har bosatt seg ved min venstre fot, så hun forstod ikke dette med å trekke. Istedet løp vi 6,5 km, der Lotta trofast holdt seg på venstre side mens hun hadde fokus retta mot ansiktet mitt mesteparten av tiden. Kan ikke klage på DET. Og overhodet ikke korrigere en hund for at den gjør som den har "lært" - nemlig holde seg ved venstre fot. Så heretter blir det løping med Lotta ved fot :)

Etter en times løpetur, dusjing og litt hvile og kaffe på meg, ble det halvannen times lydighetstrening hos Sportshunder. Og når man har faste avtaler fra uke til uke, så merker man også fremgangen. Nå om dagen trener vi inn "stå under marsj". Og vi har kommet et betydelig lenger steg på vegen enn for en uke siden. Nå står hun på kommando mens jeg raskt går bakover. For en uke siden forstod hun ikke helt at hun skulle stå. Så stadig bedring :)

I dag dro vi til hundehallen og trente smeller. Kassesøk på gulv var planen. Hun var litt unøyaktig på markeringen - ikke uventet - siden det er DET som har vært "problemet" med kassesøket. For å øke motivasjonen gjemte jeg i dag en leke, og det hadde tydelig effekt -for mtivasjonen var på topp. Og når jeg i starten "ventet henne ut" ift markeringen, så gikk hun over til å frysmarkere og fikk belønning :)
Det ble totalt 4 - 5 økter med kassesøk.


På oppfodring fra Stig begynte vi også med en annen "lek" i dag - søk på vegg. Ved hjelp av magnetbokser som vi la en lærbit i, og festet på en metallvegg (en stor port egentlig), der vi startet nederst til venstre og flyttet magnetboksen etter hvert funn - først oppover, deretter mot høyre, varierende høyde. Samtidig beveget jeg meg (fører) gradvis lengre bort fra henne, men ikke så langt at jeg ikke kunne belønne med ball som jeg kastet på henne ved frysmarkering på rett sted. Vi oppnådde da to ting: Hun fikk et mer metodisk søk, fra venstre mot høyre, nedenfra og oppover så langt hun greier - og hun blir mer selvstendig i søket siden jeg står langt unna uten å bevege meg.
Hun fant boksene, samt de løse lærbitene jeg hadde gjemt i tilleggs så hun ikke skulle tro at hun ble belønnet for å SE boksen som stod plassert utenpå veggen. Og nesen var på hele tiden. Kjempeflink!! Hun holdt koken i over to timer med mange intense og krevende søk. Uten å miste motivasjonen. Halen logret hele tiden :)

Lotta er et funn - det er uomtvistelig :)

 

Gleder meg til Rallytrening i morra :)

 

 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com