Meninger om mangt

07.01.2021 22:44
Vaksinering er ett av mine hjertebarn. Mtp barnehelse, folkehelse, få ned barnedødelighet osv. Så derfor blir jeg en smule agitert når jeg leser konspirasjonsteorier rundt dette med vaksinering.  Jeg har selv forsket i mange år. Og kjenner mange forskere. Jeg har deltatt på mange...
22.12.2020 22:19
Livet mitt: Midt i pandemi, med ny bølge smittede. Hvilket bla betyr at vi som jobber med smittevern og smittesporing så og si aldri har fri - så akkurat nå er jeg rimelig lei konspirasjonsteorier rundt de kommende vaksinene.  Og skeptikere bruker nettressurser som alibi. Ressurser av så ymse...
15.11.2020 17:42
Tema. Oppdrett. Oppdrettere. Rase. Rasekunnskap. Kunnskap om oppdrett. Linjer. Genetikk.  Og ikke minst hvordan man ter seg på nett. Og ovenfor valpekjøpere.  Troverdighet. Jeg har pt to raser selv, og en tredje i huset. Der er forskjell mellom rasene også på dette området. Er min...
15.10.2020 23:07
I Trondheim står vi nå midt i et nytt oppbluss av covid-19. Og det er klart det engasjerer, både oss som jobber med smittebegrensning og smittesporing. Og folk flest. Og media.  Så jeg skal ikke skrive så mye om det som avisene her ellers skriver om. Men jeg vi si noe om...
19.09.2020 18:34
Ofte, og sikkert oftere enn vi tror, er det vi hunde-eiere som begrenser hundens utviklling og trening. Pga bekymringer og fordi vi er redd for å "belaste" hundene for mye, sannsynligvis.  Så vi kommer med forklaringer på hvorfor hunden ikke kan utsettes for akkurat denne type trening, denne...
10.03.2020 21:02
Dette handler ikke om hund. Men om helse. Og epidemien vi alle nå står midt oppi. Korona.  Og jeg begynner å bli litt frustrert. Ikke fordi folk er engstelige. Men fordi der nå spres tildels mye uriktig og rar informasjon fra "ikke-helse-personell" (inkludert hunde-trenere.....og sånn by the...
29.11.2019 21:22
Jeg er priveligert. Jeg er norsk. Født på rett side av verden. I riktig tidsalder. Jeg har høy utdannelse. Med studielån, seff, men i hovedsak betalt av den Norske stat. Jeg har fast jobb i en norsk kommune. Som også vil sørge for meg om jeg blir ufør. Og når jeg blir pensjonist.  Jeg har en...
30.03.2019 18:30
Ok. Jeg føler for å si noen ord om dette redskapet.  Som er er redskap som dessverre misbrukes an mas.  Fleksiline er som ordet sier - en line med fleksiibel lengde. Man kan slippe ut så mange meter man ønsker, og ev låse lina på den lengden man vil. Dessverre brukes den ofte på en måte...
29.03.2019 17:04
Som jeg skrev om i mitt forrige innlegg, er straff noe de aller fleste hunde-eiere bruker hyppig, nesten daglig, uten å være bevisst på det. Om ikke positiv straff, så negativ straff. Så jeg vil si noe mer om dette med straff. Og i dette innlegget, om positiv straff, som er det folk flest forbinder...
23.03.2019 21:38
Hund og adferd, og forskning. Som forsker og hundenerd er jeg kronisk opptatt av hva sier forskning. Om adferd, og hunders adferd ift treningmetoder, ift læring, ift det meste. Og siste årenes forskning er ganske entydig, i motsetning til hva den er innen mitt eget fagfelt medisin – der det er til...
1 | 2 >>

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com