19 uker gamle

23.09.2018 19:13

Fredag ble valpene 19 uker gamle. Fire har nå reist ut til sine nye hjem, to er ennå i karantene: Alva og Krutt. Forrige mandag leverte jeg det sjette settet med avføringsprøver, men da kun fra Alva og Krutt siden resten av gjengen har fått opphevet båndpålegget. Torsdag fikk jeg vite at begge var negative. Det betyr at de begge har hatt to negative sett på rad nå og trenger ett negativt sett til for å få opphevet karantenen. Så jeg håper jeg dermed aner slutten på dette marerittet nå. Neste sett skal leveres mandag om en uke, og svaret på det settet foreligger sannsynligvis den etterfølgende torsdagen. 

 

De andre fire valpene har funnet seg godt til rette i sine nye hjem. De har vist seg som robuste, uredde og tilpasningsdyktige valper. Jeg har fått mange glade tilbakemeldinger på hvor bra alt har gått så langt, med fornøyde og lykkelige valpekjøpere som endelig fikk valpene sine utlevert. Alle lange kjøreturer til nye hjem gitt smertefritt, og alle har vist seg å ha gode "avknapper", såvel som "påknapper". De sover om nettene og har lært raskt nye regler for hverdagen på dagtid. 

Kayaq bor i Tromsø og lever det lykkelige livet som aktiv tur og fjellhund. Han har vist seg som en sosial og trygg kar som har taklet både barn, fremmede voksne, alle slags miljøer og andre hunder som stødigheten selv. 

Oreo har bosatt seg i Bodø, og er der tur og familiehund. Han er kongen på haugen og er en supersosial, stødig, uredd og trivelig kar, er tilbakmeldingene jeg får. 

Mira har flyttet til Sogn, og blitt gårdshund. Og har raskt tilpasset seg en hektisk hverdag med både mange barn, katt, og en aktiv matmor. 

Freja (Vidsyn´s Alice) har flyttet hjem til sin nye familie her i Trondheim. Tilbakemeldingene derfra er at hun er 

"Trygg, robust, ja rett og slett en fantastisk hund"

Slike tilbakemeldinger gjør meg veldig glad. :) 

De to som er igjen får mer aktivitet enn tidligere. Der er stor forskjell på å ha 6 valper i huset og 2 valper. I tillegg har jeg hatt god hjelp av gode venner, så Krutt har fått mange gode turer og miljøtrening, og Alva har fått utforske nesearbeid, og jeg har såvidt begynt å leke inn litt lydighetsmomenter med henne. Så tilværelsen har blitt mye sunnere og mer "normal" for alle parter. Og jeg har fjernet "valpegårdene" jeg hadde fylt opp stua med, og nå er der kun igjen to store bur for de to som er i karantene ennå. De takler "bur-livet" bra, fordi de også får mye aktivitet utenfor buret. Men det blir selvfølgelig mye bedre for dem den dagen de får opphevet båndpålegget og kan inkluderes fullt ut i hver sine hjem. 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com