Sjumilstøvlene er på igjen :)

18.04.2016 22:35

I helgen var Lotta "av", og det virket som hun helt hadde glemt elementær kunnskap. I dag, under argusøynene til Sissel og Gunhild, ble hun mirakuløst (det føltes litt slik) koblet på igjen ;)
Vi var på lydighetstrening. Og første økt dreidde seg om innkalling fra sitt. Greit nok. Lotta kan SITT  (jeg testa henne før treningen, ved å be henne sitte og ligge om hverandre repeterende, bakfra, kun med kommando-ordene, og hun lystra uten problem - så hun KAN DEM!!!)

Første utfordring i dag var å få henne til å bli sittende mens jeg gikk fra. Problemet ble løst ved at jeg to ganger undervegs snudde meg og sa BLI før jeg tredje gang snudde meg for å gi FOT-kommando. Første gang hun ble sittende, så tjuvstarta ho likevel da jeg snudde meg tredje gang, så premien uteble. Andre gang satte hun seg perfekt ved fot, men reiste seg for fort opp igjen etter at jeg hadde belønnet - så løsningen ble å kalle inn fra sitt, rose verbalt, kommandere ny fot og gå noen vendinger før hun fikk belønning. Ved å utsette belønningen slik så skjerpa ho seg og viste hva ho faktisk kan :)
Neste utfordring vi jobba med var venstre-svinger. Hun har en tendens til å ville sette seg ned når vi vender mot venstre under fot. Det ser ut som om det å vri hodet hennes mot venstre mens vi svinger, ved hjelp av litt lokking, og ikke belønne før hun drar bakparten helt inn mot meg, kan avhjelpe DET problemet, så det er måten vi skal fortsette å trene venstresvinger på fremover.

 

Andre økten handlet om dekk under marsj. Igjen handlet det om å få koblet hjerna til Lotta på og kreve litt fra henne. Etter råd fra Sissel fikk jeg henne først inn i sitt foran meg, sa LIGG, og belønnet når hun så la seg. Gjentok et par ganger før hun så ble satt i fot, deretter ligg ved fot, -og da var hun PÅ. La seg som en sfinx  ved min venstre fot, og ble liggende mens jeg gikk en runde først noen meter foran henne, deretter noen meter bak henne før inn ved fot igjen og kommanderte SITT - hun opp i sitt - deretter noen vendinger med fot - og så maks belønning. Gjentok denne kjeden mens jeg varierte hvor i kjeden belønningen dukka opp. Og Lotta var på - hele tiden.

Hva er problemet liksom??

Jeg har jo super-Lotta!! Det er bare fører som må huske å øke kriteriene på rett måte, i rett tempo, og med riktige forsterkere :)

 

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com