Smellertrening for andre gang

19.09.2017 23:26

I kveld trente Nova smeller for andre gang. Hun har tidligere fått bli med til stjørdal og treningene der, og blitt miljøtrent, og fått sniffe litt i smellerboksen, kombinert med masse belønning. Forrige tirsdag fikk hun trene systematisk smeller for første gang. HUn fikk da øve på smellerboksen, og litt på bane.
I kveld gikk vi et skritt lenger.

Lukt: Id-lukt på skinnbit (jeg glemmer alltid te, så gir opp å gå veien via te, starter derfor direkte med id-lukt på Nova).

Økt 1: Smeller med id-lukt: hun fikk en økt der hun kun trente på smellerboksen. HUn stikker nå nesen langt ned.  Deretter gikk vi over til flis med skinnbit under. Jeg startet med å fange adferden ve då belønne idet hun satte nesen på flisen. Deretter shapet jeg henne inn til skinnbiten, og derfra fikk hun belønning hver gang hun satte nesen på flisen, på stedet der skinnbiten lå rett under. Veldig morsomt og hun er veldig fiksert på godbiter, så protesterte sterkt da hun måtte ut i bilen igjen.

Økt 2: Smellerboks, id-lukt. Deretter banesøk. Vi starta med duplikatet i posisjon 1. Deretter flyttet vi til posisjon 2, deretter 3. Masse belønning. Og til slutt lek med draleke med pip i. Ville ikke tilbake til bilen. :)

Økt 3: Smellerboks, id-lukt. Banesøk. Duplikat-boks ble raskt flytta fra posisjon 2, til 3, til 4, til 5. Ny runde med dralek, og ut i bil.

Økt 4: smellerboks, id-lukt. Banesøk. duplikatboks ble askt flytta fra 2 til 4 til 6. Ittno problem, hun søker over alle, og slår på den riktige. Vil ikke leke, vil bare fortsette å søke.  :) Vi avslutta for kvelden. :)

Kontakt

Kennel Vidsyn Eli-Anne Skaug
Kroppanveien 1
7075 Tiller
kennelvidsyn@gmail.com